(תכנית אב להתחדשות עירונית לב העיר (רסקו

תכנית אב להתחדשות לב העיר (רסקו):

תכנית האב להתחדשות לב העיר (רסקו), הרובע הדרומי בעיר לוד אושרה בועדה המקומית בתאריך ה-13 לנובמבר 2019 ובתאריך ה-24 פברואר 2020 החליטה הועדה המחוזית לאמץ את עקרונות התכנית.

תכנית האב מתווה את אופי הבינוי ופיתוח הרובע, בהתייחס להקשר הכלל עירוני ותוך הטמעת חזון העיר ומציעה תכנון הממוקד באיכות חיים ציבורית ופרטית, חיזוק המרחב הציבורי, קישוריות והליכתיות. במצב הקיים, קיימות בשטח התכנית כ-4,100 יח"ד, התכנית מייצרת מסגרת תכנונית עקרונית לתוספת 8,000 יח"ד נוספות בהנחה של 50% מימוש, קרי תוספת של 4,000 יח"ד. התכנית לוותה בצוות יועצים מקיף שכלל יועצי פרוגרמה לצרכי ציבור, תנועה, נוף, תשתיות ושמאי.

התכנית בחנה את כושר הנשיאה של הרובע לתוספת יחידות דיור, תוך הקפדה על שמירת היצע מספק ואיכותי של שטחי ציבור פתוחים ומבונים. התכנית כוללת שורת המלצות מעשיות וממוקדות להגברת כושר הנשיאה הפרוגרמתי ולייעול פרישת השימושים הציבוריים, חידוש ותוספת מוסדות ציבור וחינוך לרווחת התושבים.

התכנית מציעה את שיפור מערך התחבורה תוך הישענות על מערכות הסעת ההמונים הסובבות את הרובע וכוללות תחנות מטרו, תחנת הרכבת המרכזית של העיר, קו רכבת קלה ונתיב בלעדי לתחבורה ציבורית. בהתאם, התכנית מציעה תוספת חיבורים תנועתיים מהשכונה לצירים הראשיים בדגש על שיפור הנגישות להולכי רגל, רוכבים אופניים ורכב חליפי (קורקינטים וכו') ובכך יהפוך מרחב התכנון למרחב עם עדיפות לשימוש באמצעי תחבורה בת-קיימא. התכנית מציעה המשך של ציר שלמה המלך דרומה וחיבורו לרחוב אפריאט בואכה רמלה, רחוב שלמה המלך מתוכנן להיות ציר אורך רובעי עם משמעויות אורבניות ותחבורתיות ולהוות ציר תחבורה ציבורית יעיל שיחצה את השכונה מצפון לדרום.

מצגת דיון באימוץ תכנית אב לב העיר (רסקו) בועדה המחוזית

מצגת מתחמי תכנון

מסמך מדיניות מילולי

נספח בינוי תכנית אב רסקו

נספח פרוגרמה תכנית אב רסקו

נספח תנועה תכנית אב רסקו